dilluns, 29 de març del 2010

Visita a un museu

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Agenda del 29 març al 4 d'abril
Decreixement  Espai F.Bonnemaison   LaDirecta 

Dimarts 30 de març 
És lluna plena         
Dimecres 31 de març
Farà 91 anys que va morir Dolors Monserdà, defensora dels drets de les dones des d'una perspectiva nacionalista catalana i catòlica. 
Dijous 1 d'abril 
L'any 1923 es celebrà el I Congreso Nacional de Mujeres de l'Havana, on es reclamava el dret a vot de les dones. S'aconsegueix 8 anys més tard. 
Divendres 2 d'abril  
L'any 1983 100.000 persones foren convocades per les dones de Greenham Common, formaren una cadena humana gegant de 27 quilòmetres entre la base americana i les fàbriques d'armament nuclear d'Aldrmaston.




































 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::











Visita a un museu 
Feia dies, potser mesos, que no visitiva un museu. 
Aquesta setmana passada vaig estar a la Fundació Joan Miró. 
Vaig poder veure la exposició Murals que hi serà fins a principis de juny. 



Consta de diverses sales, bastant grans, on cada una d'elles tenen les parets pintades o bé els artistes hi han intervingut a la seva manera. Ens trobem, per exemple, amb un mural inicial de tipus africà. Uns colors llampants, predominant els colors càlids i terrosos. Obra creada per la Coopérative Féminine de Djajibiné Gandega "Djida" de Mauritània. 
Una altra intervenció curiosa és la de Sakarin Krue-On de procedència tailandesa. Intervé en l'espai de tal manera que el converteix en una mena de temple budista. I això només amb les parets! La il·luminació també hi té un paper important, deixant zones il·luminades i d'altres amb ombres.Un d'ells també molt curiós és el del suec Jacob Dahlgren. Ens situa davant d'una paret coberta de dianes. L'artista fa partícep a l'aspectador fent-lo actiu a través del joc. 
Veieu imatges dels murals a -> aquí 


Per altra banda també em va encantar tornar a veure l'obra de Miró. 
Només recordava que hi havia anat de molt petita en un dia molt alegre i divertit. Recordo que em va agradar molt tot i que fos una puça de criatura. 


Amb una personalitat increïble, Joan Miró , representà éssers i situacions d'una manera original i colorista. La seva obra, de vegades, ens recorden als dibuixos infantils, però cal a dir que va molt més enllà. Amb els anys anà creant un estil propi, classificat com a surrealista però que no podrem negar que s'acostà perfectament a l'abstracció.  
Us deixo amb algunes de les obres que em van impactar més ja sigui per les seves dimensions, per la seva tècnica o per la seva bellesa. 


Aquí us mostro un tapís increïblement bonic d'en Joan Miró. 
És impactant per una banda la representació del dibuix totalment o quasibé abstracte i per altra les seves dimensions gegants tenint present quina tècnica va utilitzar. Val la pena de veure'l en directe. 







Tapís 
llana 1979
750x500 cm



Aidez l'Espagne
Serigrafia a 4 tintes
1937 



 
Dona i Ocell 
escultura 
1983 




L'or i l'atzur 
acrílic sobre tela 
1967



I la que més m'agrada a mi... 

L'ala de l'alosa aureolada del blau d'or
arriba al cor de la rosella abaltida damunt 
la plana ornada de diamants,
oli damunt tela
1967






















1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

caram! molt bona agenda. Seguim en contacte i també gràcies per visitar el meu blog. Salut!

àngel

contacte revolta: revoltapremia@gmail.com