diumenge, 7 de març del 2010

Parlant de dones

Primer de tot recordar que demà és...

8 de març
el Dia Internacional de la 
Dona Treballadora 


i que molts col·lectius i organitzacions sortiran un any més al carrer per reivindicar la presència de la dona i també la seva condició precària a dia d'avui. Amb la crisi, els sectors més perjudicats, ho vivim amb un efecte multiplicador. Si abans de la crisi, les dones ja estavem amb crisi, ara com estarem? I encara més, si les joves i els joves som el sector que pateix més atur a dia d'avui. Que en serà de nosaltres, les dones joves?


Aquí us deixo amb alguns enllaços per què us llegiu alguns dels manifestos que s'han preparat per a demà. N'he sel·leccionat de diferents sectors, així tindrem una visió més objectiva. 








De totes maneres jo avui us volia recomanar un llibre que fa dies que l'he llegit.
M'ha agradat molt i també m'ha donat força per continuar endavant i per creure'm tot el què faig amb la meva formació, amb el treball, amb el meu entorn més personal.  


Fitxa tècnica
Títol  Moments femenins de la humanitat. Quinze dones que han fet història.  

Autora Pilar Godayol 

Editorial Mina (grup62) 

ISBN 978 84 96499 652

La seva primera edició fou el juny del 2007 






Com m'ha arribat a les mans? 

Aquest llibre li va regalar la meva àvia a la meva mare pel seu aniversari fa uns anys enrera. Jo li vaig robar per un temps a la meva mare.  





Aquest llibre és molt fàcil de llegir, no es farà pesat. Els capítols, que coincideixen amb cada petita biografia de cada dona, comprenen unes poques pàgines que us faran passar una bona estona de lectura. 
De ben segur que les dones que s'us presenten us sonaran, potser les coneixereu de molt, d'altres de molt poc. El què si que és cert, és que les dones hem sigut artistes i polítiques, treballadores i investigadores. Hem sigut guapes o lletges, altes o grasses.  Durant molts anys de la nostra història la dona, encara que fos brillant en el seu camp professional, no se li ha reconegut aquest mèrit amb plena igualtat, se'ns ha desvaloritzat pel simple fet de ser dones, ens han deixat de banda, intentant-nos fer creure que haviem de dedicar-nos a fer de serventes, de dones complaents, agradables i comprensives. 


Crec que és interessant que el llegeixin: 


-Molt necessari per mestres, professores i professors. Cal fer veure als infants i les/els joves que van existir  aquestes dones i moltes d'altres que en aquest llibre no s'anomen. Sobretot les nenes i noies necessitem referents de diferents vessants professionals per poder creure'ns allò que voldrem ser de grans.


- Dones que es dediquin a diferents disciplines, ja que moltes de nosaltres ens trobem soles segons en quines professions, aquí trobareu dones semblants i diferents a vosaltres. 




- Dones joves que encara no saben què fer amb al seu futur, que es senten insegures del camí que volen triar.


Amigues, crec que aquest llibre us ajudarà a creure amb el què esteu fent o amb allò que volgueu ser. 
Treballeu i lluiteu pel vostre futur, per estudiar i aprendre allò que us ve de gust. Tant se val d'on vinguem, hem de ser allò que vulguem ser sense demanar permís a ningú. 


No us vull anomenar les quinze dones que se'ns presenten, crec que llavors, una part de la informació ja la podrieu trobar per vosaltres mateixes. De totes maneres, Pilar Godayol ens ha narrat aquestes petites biografies d'una manera molt planera, amena i plena de curiositats de cada una de les dones, una manera particular, resumida i una síntesi d'excel·lència.




Així que us deixo amb l'enigma, busqueu el llibre i ...parlem-ne!!! 






Hem de ser allò que vulguem ser

4 comentaris:

Punt Petit ha dit...

Amb va fer molta il·lusió que m'el regalès la mava mare, o sigui la teva àvia, però un cop vaig llegir el llibre encara el tinc amb més estima , un llibre molt recomanable, sobretot perquè amb va obrir les portes a unes vides de unes dones extraordinàries , cada una amb el seu camp.
Que tingue un feliç dia de la dona.

DooMMasteR ha dit...

Felicitats per la entrada. Calen dones com tu que reclamin amb força la igualtat dels vostres drets.

Trobo lamentable l'actitud de certs homes massa prepotens i no precisament grans...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salut i una bona diada de la dona treballadora. Aamb memòria històrica del vell combat que és dels més bells i amb l'empenta anticapitalista que necessitem per canviar el món de base.

http://www.premiademarx.blogspot.com
http://www.jatitangel.blogspot.com

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ei!!! gràcies per la visita al premià de Marx...veig que t'interessa la nostra xerrada del dia 20 de març, sempre que vulguis estem a

revoltapremia@gmail.com


i et podem enviar les nostres activitats.

Salut i anticapitalisme!